Autostole

Gode råd til autostole

Vi møder dagligt tvivl omkring valg og brug af autostole. Der er nogle grundlæggende ting som vi kan vejlede med ved valg af autostole og så er der nogle spørgsmål som vi ofte bliver stillet.

Autostole kan købes i mange prisklasser og mærker. Ofte hænger pris sammen med kvalitet men man kan selvfølgelig være heldig at finde en god stol på tilbud. Der laves ofte test af autostole og man kan der blive lidt klogere på, hvilke mærker som producere kvalitets autostole. Det er dog vigtigt at man vælger test resultater lavet af testfirmaer og ikke virksomheder som samtidig sælger autostole på nettet. Skal man nævne de førende mærker kan Recaro, Britax Rømer og Concord nævnes, som alle er stole der oftest ligger i toppen når der testes.

Montering variere fra stol til stol men efterhånden har mange biler isofix montering hvilket gør det ganske enkelt og ensartet at montere en autostol uanset om det er en Britax Rømer eller en Recaro autostol osv.

Hvad er isofix?

Isofix er fast monteret i mange af de nye biler på det danske marked. Man kan se isofix beslaget hvis man kigger på bilens bagsæde i mellem ryglæn og sæde. Der sidder 2 stk. metal bøjler som autostolen kan klikkes ind i og på den måde er stolen sikkert spændt fast. Nogle stole med Isofix har også et anker som trækkes om på bagsiden af ryglænet på bilsædet.

Fordelen ved en isofix autostol en er den nemme montering og den sikre måde at får stolen til at sidde godt fast i bilen. Det er nemt og effektivt.

Har du ikke isofix i din bil kan man kontakte et bilværksted og hører på en pris på montering af isofix i bilen.

Babyhome anbefaler brug af Isofix.

Brug af babyautostolen – hvornår vokser de ud af den og hvad med deres ryg?

Liftnet har tidligere været lovligt at bruge til børn i bilen, men der er kommet nye regler og man anbefaler at man fastgør sit nyfødte barn i en babyautostol. Stolen er ikke skadelig for ryggen, men man anbefaler begrænset brug og evt. en pause hver anden time, hvis man skal på en længere køretur. Det er også vigtigt at man ændre siddestillingen en anelse med jævne mellemrum så belastningen flyttes.

Barnet kan sidde i babyautostolen fra 0 – 13 kg. (tjek altid hvad din stol er godkendt til). Det svarer til at barnet sidder der til de er i mellem 8-13 måneder.

Barnet er for stor til stolen hvis hovedet stikker ud over kanten eller barnet er over det anbefalede antal kilo på den enkelte stol.

Hos BABYHOME står vi altid klar til at yde den bedste vejledning så du trygt kan handle autstol hos os. Du er også velkommen til at sende en mail til [email protected] hvis du har spørgsmål til autostole eller andet babyudstyr.

Det er en god idé at læse "rådet for sikker Trafiks" retningslinier for brug af autostol, så man sikre sig at barnet sidder trygt og godt på køreturen. Du kan se brochuren her !